the famous scotchwhisky.net pagoda logo
EnglishFrenchGermanDutch
Scotchwhisky.net The Definitive Online Guide to Scotch Whisky
The Scotch Whisky Aroma Nosing Kit  
Welkom bij Scotch Whisky, De ref e Rentie Whisky Website

Onafhankelijke Scotch Whisky Bottelaars

De onderdelen zijn in het Engels. Ze worden binnenkort in het Nederlands vertaald.

whisky galore
gordon and macphail click for details
Gelieve op een firma in vetdruk te clicken voor meer informatie

Wat is een onafhankelijk bottelaar?

Onafhankelijke bottelaars spelen een belangrijke rol in de Scotch Whisky industrie.

Hedendaags zoeken de liefhebbers rare, specialisten whisky’s om te voldoen aan hun dorst voor kennis in deze fascinerende whiskywereld; hier vinden deze firmen hun plaats.

De o nafhankelijke bottelaars k u nnen inderdaad een buitengewone keuze Scotch Whisky’s anbieden. Ze k u nnen ook voorkomen dat sommige fijne Scotch Whisky’s verdwijnen door een aantal vaten te kopen van distilleerderijen, waarvan sommigen voor een beperkte tijd of voor goed gesloten zijn. De o nafhankelijke bottelaars laten de vaten voor een onbepaalde tijd verder rijpen , bottelen de whisky en verkopen vervolgens de flessen met hun eigen etiket.

Sommige o nafhankelijke bottelaars zijn ge specialiseerd in de Productie van “limited editions“ rare, premium single malt whisky’s van speciaal geselecteerde vaten (van makers of rechstreeks van de distilleerderij). Ze geven de whiskykenner de mogelijkheid antrekkelijke whisky’s te proeven, zoals “rare vintage“ whisky’s of whisky’s van hun favoriete distilleerderij die mischien in een verschillende soort vat gerijpt hebben of die man op een andere leeftijd dan gewoonlijks gebottelt heeft.

Door een toename in het anvraag voor meer spezialiste whisky’s hebben sommige o nafhankelijke bottelaars hun verzameling uitgebreid met 'Cask Strength’ whisky’s.

De gewone whisky brandmerken zijn met 40% vol gebottelt; 'cask strength' betekent dat er geen water in de whisky toegevoegd was voor de botteling en dat de whisky meer dan 50% vol kan bevatten. 'No chill filtering’ of ’No colouring' zijn andere m ogelijke antrekkelijke bottelingskentekens.

Het is duidelijk dat de o nafhankelijke bottelaars de scherpzinnige whis kykenners rond de wereld van vitale dienst zijn.

click for details Brands Development Worldwide
click for detailsDuncan Taylor & Co Ltd
click for detailsGordon & MacPhail
click for detailsMurray McDavid
click for detailsThe Master of Malt
click for detailsWhisky Galore

 
 

 Naar:   Malt   Distilleerderijen   Geschiedenis 
Alle beelden en Informatie Copyright of www.scotchwhisky.net Scotch Whisky, de informatie website.